Povestea impresionantă a unei românce care a părăsit Londra după 15 ani pentru România: „Am încărcat ce a mai rămas în mașină, căței, purcei, copii și am plecat” Ce a determinat-o să plece

Autor: Laura Macovei

O româncă stabilită de 15 ani în Londra a decis să lase tot și să se întoarcă în România

Sursa: TikTok

Maria Popescu, una din multele românce care au plecat în străinătate pentru un trai mai bun, a luat o decizie radicală, după mai bine de 15 ani de Londra.

În urmă cu 15 ani, Maria a pornit la drum de una singură, în încercarea de a-și construi un viitor mai bun. Cu toate acestea, după toți acești ani, Maria și soțul ei au decis să se întoarcă în țara natală. 

Citește și: O româncă de 41 de ani din Brașov a dispărut fără urmă după ce și-a făcut cont pe o aplicație de matrimoniale. Familia bănuiește că ar fi vorba despre trafic de carne vie

De ce a ales Maria să se întoarcă în România, după 15 ani petrecuți la Londra

Primele luni au fost dificile pentru Maria. Ușor-ușor, și-a găsit un loc de muncă într-o cafenea locală, care i-a oferit stabilitate financiară și șansa de a-și îmbunătăți limba engleză. A fost nevoie de muncă asiduă și sacrificii, dar Maria nu s-a dat bătută.

„Am ajuns în 2009 în Londra, parcă era ieri.

Am pornit de jos. Am început să calc și să fac curățenie, după care m-am angajat într-o cafenea și încet, încet, am evoluat”
, începe să povestească Maria într-un filmuleț pe TikTok.

Maria și soțul ei își doresc să investească banii într-o casă în România

După ce și-a găsit echilibrul financiar, viața Mariei a început să se îmbunătățească și pe plan personal.

Într-o zi, în cafenea a intrat John, un client fidel care i-a atras atenția. Prietenia lor s-a transformat rapid într-o relație de dragoste, iar după câțiva ani, cei doi s-au căsătorit.

Fericirea lor a fost completată de apariția celor doi copii, Emma și David, care au adus și mai multă bucurie în viața lor.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

„Ajunsă în Marea Britanie, inițial am închiriat o cameră, eram și singură în perioada aia. După care m-am „cuplat” cu verișoara mea și soțul ei și ne-am luat o casă, am împărțit chiria în mod egal.  Ulterior mi-am întâlnit soțul în Londra, ne-am mutat împreună am stat într-o casă unde locuiau mai mulți oameni.

Au apărut copiii si ne-am luat această casă care în ultimii trei ani ne-a servit ca a doua noastră reședință.

O casă foarte veche pe care noi plăteam 2000 de lire lunar singuri…”, își continuă ea povestea.

Deși Maria și familia ei aveau o anumită stabilitate în Anglia, dorul de casă și de rădăcinile lor a devenit din ce în ce mai puternic. După multe discuții și reflecții, au decis că este momentul să se întoarcă în România. Hotărârea nu a fost una ușoară, dar dorința de a oferi copiilor lor o copilărie în sânul familiei extinse și de a fi aproape de cei dragi a fost mai puternică.

După 15 ani petrecuți în Anglia, Maria și familia ei și-au strâns toate lucrurile, le-au pus într-un microbuz și au pornit spre România. Reîntoarcerea a fost plină de emoție și nostalgie. Au fost întâmpinați cu brațele deschise de familie și prieteni, iar sentimentul de apartenență și de acasă a fost de neegalat.

În România, Maria a continuat să își dezvolte mica afacere, folosind experiența și cunoștințele acumulate în Anglia. De asemenea, s-a implicat în diverse proiecte comunitare, contribuind la dezvoltarea locală și sprijinind alte persoane care își doresc să înceapă o afacere. Copiii s-au adaptat rapid la noua lor viață, bucurându-se de libertatea și frumusețea naturii din România.

„..ne-am decis „De ce să nu construim noi ceva cu folos acasă cu bănuții ăștia?”. Am decis să cumpărăm un microbuz pe care să îl putem folosi până în România, după care să-l putem da la piese de schimb și a fost o idee excelentă pentru că ne-au încăput toate lucrurile noastre strânse în cei 15 ani. În dimineața asta am încărcat ce a mai rămas în mașină, căței, purcei, copii și am plecat.

Anglia mea, îți mulțumesc pentru tot timpul care l-am petrecut aici. Îți mulțumesc pentru că m ai format. Îți mulțumesc pentru oportunități. Îți mulțumesc. Îți mulțumesc. Îți mulțumesc, dar acum este timpul să mă duc acasă”, a povestit românca pe TikTok.

@oana_adiaconitei

dupa 15 ani de Uk am decis sa facem pasul cel mare! Mutarea un Romania!!!🥰🥰🥰

♬ original sound- oana_adiaconitei

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.