POVESTEA IMPRESIONANTA a unei tinere de 19 ani: "Doctorii mi-au spus ca voi ramane paralizata pe viata, insa acum sunt regina dansului" FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:12

Unei tinere in varsta de 19 ani acum, i s-a spus ca nu va mai putea merge niciodata, insa a sfidat spusele medicilor si acum a ajuns sa castige un campionat de dans mondial.

 Francesca Buckley a paralizat din cauza meningitei acum doi ani. La inceptu medicii nu au reusit sa descopere cauza care a dus la imbolnavirea ei, asa ca adolescent a fos tplimbata din spital in spital pana s-a descoperit cauza.

In tot acest timp, boala i-a afectat creierul, coloana si i-a dsitrus centrul nervos care ii coordona partea stanga a corpului provocandu-i si un cheag de sange in creier. Mai avea si o gaura in inima.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/francesca1-3630a555270305edcd9099419ec34036.jpgExpertii au spus ca sansa ca ea sa mearga a fost de unu la un milion. Francesca studia dansul si drama la acel timp si a marturisit: Doctorul mi-a dat atunci o veste teribila, aceea ca nu voi mai putea merge niciodata. Am izbucnit in lacrimi si i-am spus ca eu sunt dansatoare. Functiile mele neuromotorii au fost mancate efectiv de virus. Nici nu ma puteam tine pe picioare.
M-au pregatit pentru ce era mai rau, insa nu imi imaginam viata fara sa pot merge si sa dansez.

Francesca s-a hotarat sa le demonstreze doctorilor ca se inseala. A indurate luni de zile de fizioterapie dureroasa si a inceput treptat sa isi recapete controlul asupra picioarelor. Si pana la urma a reusit sa reinvete sa mearga.

Apoi, a revenit in trupa in care dansa, The Dogherty Academy anul trecut cand a castigat Campionatul Mondial Irlandez.
Insa piciorul Francescai a cedat in timpul evenimentului din Belfast. Eram devastata, insa mai mult pentru colegii mei, nu pentru mine. Insa m-am ambitionat ca data viitoare saexersez si mai mult. Anul acesta trupa ei a castigat titlul la Boston. Acum, am planuri si mai mari. Anul viitor vreaus a particip la un show precum Lord of the Dance. Vreau sa imi indeplinesc aceasta ambitie.






 

Taguri: