Povestea incredibilă din spatele vocii lui Siri. Cine este femeia care dă viață asistentului vocal Apple

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 21 apr 2024, 00:15

Cine este femeia care dă viață asistentului vocal Apple

Sursa: Captură YouTube TheVoiceChoice

Siri este asistentul vocal al Apple, introdus în masă odată cu iPhone 4S, pe 4 octombrie 2011.

În spatele acestei tehnologii revoluționare se află o femeie adevărată. Numele ei este Susan Bennett și locuiește în suburbia Atlanta.

Povestea incredibilă din spatele vocii lui Siri

Apple nu a vrut să confirme, dar Susan Bennett a confirmat că ea este vocea din spatele lui Siri. Profesioniștii care îi cunosc vocea, au lucrat cu ea și o reprezintă din punct de vedere legal spun că este adevărat.

Iar un specialist în expertiză audio cu 30 de ani de experiență a studiat ambele voci și spune că este 100% sigur că cele două sunt identice.

Bennett a ajuns să lucreze în acest domeniu din întâmplare în anii 1970. Astăzi, ea poate fi auzită în întreaga lume. Ea vorbește în reclame și în nenumărate sisteme telefonice, transmite indicațiile de pe dispozitivele GPS și se adresează călătorilor în terminalele aeroporturilor Delta.

Citește și: Ce spune Mark Zuckerberg despre noul Apple Vision? Afla ce parere are!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până acum, cariera i-a permis să rămână anonimă, dar un nou sistem de operare mobil Apple, iOS 7, cu noi voci Siri, însemna că domnia lui Susan Bennett ca Siri americană se apropia încet de sfârșit. 

Pentru mult timp, Susan Bennett a fost îndemnată de alții, inclusiv de fiul și soțul ei, să iasă în față, având în vedere că omologii ei din Marea Britanie și Australia își dezvăluiseră identitatea.

Cum a decis Susan Bennett să dezvăluie că ea este vocea din spatele lui Siri

În copilărie, jucăria preferată a lui Susan era un sistem de telefon de jucărie, mare și roșu cu un receptor și linii pe care le putea conecta pentru a ajuta apelanții imaginari să facă legătura.

Ani mai târziu, în timp ce cânta jingle-uri, a fost selectată pentru a fi vocea de la radio și televiziune a lui „Tillie the All-Time Teller” de la First National Bank. 

Citește și: Realitatea Virtuala VR- Pietele de viitor si evolutia acesteia

„A trebuit să cântăresc cu adevărat importanța acestui lucru pentru mine. Nu eram sigură că îmi doresc această notorietate și, de asemenea, nu eram sigură de poziția mea din punct de vedere legal. Așa că, în consecință, am fost foarte conservatoare în această privință pentru o perioadă lungă de timp”, a spus Bennett.

„Și apoi a apărut acest videoclip de la Verge... Și se părea că toată lumea cerea cu insistență să afle cine este adevărata voce din spatele lui Siri, așa că m-am gândit, ei bine, știi, ce naiba? Ăsta e momentul”, a continuat Susan Bennett.

 

Taguri: