Deși ar fi putut alege confortul Italiei, Marcello sau Marcellino, așa cum îi spun cei apropiați, a decis să se întoarcă acasă, în satul bunicilor săi, Gurbănești, din județul Călărași, pentru a face agricultură modernă și performantă.
Cum cultivă Marcello Daniliuc pământul
Marcello a copilărit la Florența până la vârsta de 5 ani, când tatăl său s-a întors în România pentru a pune bazele unei afaceri agricole.
Astăzi, Marcello muncește 800 de hectare de pământ cu pasiune și dedicare, fiind un exemplu de fermier modern, care combină tehnologia de ultimă generație cu respectul pentru natură: „Peste jumătate din viața mea a fost petrecută aici, în fermă.
Marcello este un promotor al agriculturii conservative, o metodă care presupune prelucrarea minimă a solului și conservarea acestuia: „Practic o agricultură de tip conservativ. Prelucrez solul în benzi, practic fac însămânțare directă. Prelucrez solul exact acolo unde este pusă sămânța în pământ și cam asta este tot ce fac pe parcursul anului. Marele avantaj: cred că am redus timpul petrecut în câmp de cel puțin patru ori”.
Urmăriți totul în materialul video de mai jos:
Ce tehnologii folosește Marcello Daniliuc în agricultură
Modernizarea este un principiu de bază pentru tânărul fermier, care folosește drone agricole pentru a optimiza munca și a crește productivitatea: „Am îmbrățișat această latură a dronelor agricole.(...) Au trecut patru ani de când folosesc drone agricole, cu rezultate foarte bune, și mă bucur foarte mult că am reușit să-i conving și pe alții să se orienteze către aceste tehnologii”.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Care este suma alocată voucherelor de vacanță pentru anul 2025? Află cine va putea intra în posesia lor
De asemenea, acesta le-a mărturisit reporterilor „Asta-i România” faptul că digitalizarea este o parte esențială a activității sale, iar noile utilaje moderne îi simplifică munca: „S-a simplificat foarte mult munca. Spre exemplu, acum, prin simpla apăsare a unui buton, tractorul își păstrează liniile, merge singur”.
Marcello Daniliuc nu este doar un fermier, ci și un vizionar. El speră să inspire și alți tineri să se întoarcă la viața la țară, să lucreze ogorul și să reînvie satele românești.
Împărțindu-și timpul între Capitală și satul din Călărași, Marcello rămâne dedicat atât familiei, cât și afacerii. Ori de câte ori are ocazia, își ia fetița pe câmp, dorindu-și să îi insufle aceeași dragoste pentru natură și pentru munca pământului.
Prin pasiunea sa, Marcello Daniliuc reușește să îmbine tradiția rurală cu inovațiile tehnologice, dovedind că agricultura poate fi o activitate modernă, rentabilă și plină de satisfacții.