În cadrul emisiunii „Asta-i România”, difuzată la Kanal D, firfizonul Mircea Pascovici și-a expus povestea, mărturisind prin ce experiențe a trecut de când a adoptat acest stil desprins din anii 1900.
Cum este văzut Mircea Pascovici de ceilalți oameni
La prima vedere, Mircea dă impresia că pune în scenă un personaj desprins din secolul trecut, însă, de fapt, în hainele de epocă acesta se simte, cu adevărat, el însuși.
Mulți apreciază stilul vestimentar al băiatului, dar și curajul său de a se exprima într-o societate plină de prejudecăți. Însă, există și oameni care critică felul în care se îmbracă și în care se comportă
„Reacțiile sunt împărțite, balanța e relativ echilibrată între reacțiile pozitive și reacțiile nu atât de favorabile. Mă opreau oamenii pe stradă, mă mai felicitau pentru ținută, îmi prezentau complimentele lor și nu numai.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Ce obiceiuri desprinse din secolul trecut mai are Mircea Pascovici
Acesta dezvăluie că a preluat pasiunea pentru secolul al XX-lea de la bunicii lui, însă, în contrast, părinții săi nu-i aprobă în totalitate stilul, fiind de părere că ar trebui să se îmbrace în astfel de ținute doar la anumite ocazii.
„Întotdeauna am fost înconjurat de o atmosferă mai veche, datorită bunicilor. (...) Ai mei sunt mulțumiți de mine, în mare parte, atâta tot ar prefera, poate, să mai las de la mine. Din punctul lor de vedere n-ar trebui să mă costumez așa mereu.
De pildă, pentru foarte mult timp, o ținută de acest fel îmi era strict permisă doar atunci când mă duceam să văd o piesă de teatru sau, cel mult, un vernisaj mai de soi”, le-a
Citește și: Povestea FETITEI care se imbraca in fiecare zi intr-un personaj istoric feminin
Tânărul nu doar că se îmbracă după moda secolului al XX-lea, ci a împrumutat și obiceiurile oamenilor din acea epocă, întrucât ascultă muzică la gramofon și ține legătura cu cei dragi prin scrisori, explicând că așa a făcut și cu o domnișoară care i-a furat inima într-o excursie cu clasa.
„După acea excursie am întreprins o corespondență care a durat 3 ani. A fost o corespondență în care fiecare ne trimiteam o scrisoare măcar o dată la două săptămâni(...) A fost cea mai fericită poveste pe care am trăit-o”, a povestit băiatul.