Povestea pilotului care si-a dorit sa fie marinar: Cum arata flota in miniatura care decoreaza peretii apartamentului unui pensionar

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:10

Urmariti o poveste despre cum sa nu-ti abandonezi niciodata visul, indiferent cate piedici iti pune viata.

De la nave de  lupta si pana la capodopere ale navigatiei care au devenit legenda, toate isi gasesc loc in „flota de apartament” a domnului Titus. Dar sa parcurgem povestea fila cu fila. Istoria personajului nostru si a micilor sai „copii” incepe cu jumatate de veac in urma.  Atunci, din mainile lui a iesit prima macheta: o nava ce avea sa-i dicteze viitorul.

Viata traita „la inaltime”, adrenalina zborului si calatoriile fascinante din cariera de pilot nu au fost suficiente pentru a-l face sa uite de marea lui iubire: marinaria.

A urmat o munca titanica: ani intregi de documentare, zile si nopti pierdute in deslusirea planurilor de constructie, iar la final, roadele. Inceputul timid a fost rapid „corectat”. Cand mana de pilot a inceput sa semene cu una de amiral, domnul Titus a trecut la „artileria grea”: navele militare.

Ca orice artist care se respecta, domnul Titus a avut propria piatra de moara peste care a fost nevoit sa treaca.

Una cu nume predestinat: „Victory”, nava amiralului britanic Nelson. Pana cand Titanicul va cunoaste consacrarea in flota din sufragerie, vor mai trece unu-doi ani, dupa cum anticipeaza domnul Titus. Are nevoie de multe materiale care nu se gasesc chiar la colt de strada.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dupa

3 decenii de munca, fostul pilot devenit marinar de ocazie a strans in colectia sa 13 nave. Toate, realizate la scara de 1 la o suta. Aproape  ca nu mai are loc pentru a le insira pe toate. Iar schitele si proiectele arata ca i-ar mai trebui inca vreo 3 vieti, pentru a le duce la bun sfarsit pe toate.

 

 

Taguri: