Povestea romancei care a asistat la o nunta traditionala in Etiopia VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 nov 2020, 02:20

Va plac horele noastre de la nunti? V-ati minunat cand ati vazut imagini de la nuntile noastre tiganesti?

V-au impresionat imaginile de la nunta traditionala din Certeze, Maramures? Desi considerata de multi "lumea a treia", Africa nu inceteaza sa ne uimeasca.

Oana Pop, un artist plastic din Cluj Napoca, s-a intors cu amintiri unice, de povestit nepotilor. In calatoria ei, la opt mii de kilometri distanta de Romania, a surprins o nunta traditionala din tribul Hamer. Cu siguranta, nu ati mai vazut asa ceva.

Ale noastre nunti sunt fastuoase, ale lor sunt pe cat de simple, pe atat de pline de semnificatii.
Mireasa din Etiopia nu poarta rochie alba si nici mirele nu este imbracat la patru ace, asa ca in a noastra Romanie.

Mirii din eEtiopia sunt impodobiti cu pene si poarta fuste scurte, intr-o varietate de culori. Abia ii deosebesti de nuntashi, si ei imbracati cam la fel. Mai observam ceva in imaginile filmate de Oana in Etiopia: mirii sunt pictati pe tot corpul. 

Toata nunta, tot ce se intampla in acesta poveste este extrem de spectaculos.
Stati sa vedeti aici ca deja sunt pictati cu alb si cu rosu.

Mirii si nuntashii nu se cinstesc si nici nu petrec nopti la rand, asa cum facem, de multe ori, noi, romanii. Sarbatoresc printr-un simplu dans: "dansul bucuriei", iar animalele domestice le tin companie. 

Departe de bucuria nuntii, romanca noastra a reusit sa surprinda si alte imagini spectaculoase.











 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.