Povestea românului devenit erou în Italia. Lucian a găsit un portofel cu 500 de euro, iar gestul de după a fost lăudat de o întreagă comunitate

Autor: Diana Bostan

Un tânăr român a devenit erou în Italia.

Sursa: Pixabay

Un tânăr român din Italia a devenit erou local după un gest remarcabil de onestitate. Iată cum s-a făcut acesta remarcat!

Lucian Rusu, un român stabilit în cartierul Ostia din Roma, a devenit un exemplu de integritate în comunitatea locală după ce a returnat un portofel plin cu 500 de euro, fără a atinge niciun ban.

Citește și: Sebastian este muncitorul român care și-a pierdut viața în timpul unui accident la Oktoberfest. A fost lovit din plin de una dintre gondolele care circulau la viteză maximă

Un tânăr român a devenit erou în Italia

Originar din Pașcani, județul Iași, Lucian a găsit portofelul și a făcut tot posibilul să îl înapoieze proprietarei, gest care a impresionat pe toată lumea.

Potrivit Rotalianul, incidentul a ajuns în atenția publicului după ce fiica femeii care și-a pierdut portofelul, Lela, a povestit despre acest gest pe rețelele sociale. Ea a relatat cum Lucian a anunțat pe un grup local de Facebook, că a găsit portofelul mamei ei, complet cu documente și cei 500 de euro.

Citește și: „Vino acasă la mine. Te iubesc” Alexandru, un român de 28 de ani, a dispărut fără urmă în Italia de mai bine de o săptămână. Mama lui își strigă durerea

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Femeia a ținut să mulțumească public tânărului român pentru corectitudinea sa, subliniind că el și familia sa au refuzat orice recompensă, deși mama sa a insistat să le ofere o parte din bani.

Mulțumesc lui Lucian Rusu care a publicat pe Ostia Informa (un grup Facebook – n.r.) că a găsit portofelul mamei mele cu actele ei. Cu mare plăcere am descoperit că erau și toți cei 500 de euro înăuntru, care nu fuseseră atinși.La

întâlnire au venit o pereche de domni români, de o bunătate și umanitate rară. Mama a vrut să le ofere o mică parte din sumă, insistând, dar ei nu au vrut să audă de așa ceva. Acest lucru dovedește că binele există! Nu putem generaliza. Cui îi este adresat, să înțeleagă .” a fost mesajul transmis pe grupul de Facebook, preluat de Repubblica.it.

 Tânărul a primit numeroase aprecieri pentru gestul său

Gestul lui Lucian Rusu a stârnit reacții pozitive în comunitatea locală. Numeroși locuitori din Ostia au lăudat fapta sa, mulți împărtășind experiențe similare și exprimându-și recunoștința că există încă oameni cu un astfel de caracter.

Citește și: Tragedie pe o plajă din Italia: O româncă de 64 de ani a murit subit chiar în fața familiei

„Oamenii de calitate încă mai există, din fericire”/„Apoi se vorbește rău despre români, dar nu trebuie să generalizăm”/„Și mie mi-a fost returnat portofelul cu 300 de euro înăuntru acum ceva timp”, au

fost doar o parte din comentariile lăsate de internauți, potrivit sursei menționate anterior.