Povestea shoturilor – cum se prepară cele mai îndrăgite dintre ele

Author: Ana Filip
Actualizat: 13 sep 2022, 17:20

Shotul este băutura responsabilă pentru succesul unei petreceri. Acesta se servește într-un pahar mic, de maximum 30 de mililitri și conține o cantitate mică de alcool tare. De cele mai multe ori, shotul se servește însoțit de sare, piper sau lămâie și se bea dintr-o singură înghițitură. Băutura este consumată în toate cluburile și barurile și este nelipsit de la orice tip de petrecere. Fiind atât de îndrăgită, astăzi îți vom povesti și noi mai multe detalii despre ea, așadar citește articolul până la final.

Prepararea shoturilor

În prezent, există o mulțime de rețete de shoturi la nivel mondial. În marea majoritate a cazurilor se folosește alcool de 40 de grade, precum vodka Beluga, tequila, rom sau  gin. Pentru a nu te simți rău a doua zi, îți recomandăm să eviți băuturile alcoolice care conțin culoare. Pentru shoturi reușite cele mai potrivite băuturi sunt vodka, ginul și câteva varietăți de tequila pe care le găsești la FineBar.

Nu există o rețetă standard pentru pregătirea shoturilor. Ingredientele  pot fi amestecate, pot fi făcute în shaker sau pot fi turnate în pahar direct din sticla cu alcool.

Pregătirea shoturilor

Shoturile pot fi simple, preparate dintr-un singur fel de băutură alcoolică sau mixte, preparate din combinații alcoolice și ingrediente.

  • Shoturile simple - conțin un singur tip de alcool. De regulă, se  servesc cu lămâie verde și sare, însă mai sunt și alte combații, cum e exemplul mandarinei cu scorțișoară.
  • Shoturile mixte - mixurile de băuturi se amestecă simplu într-un shaker sau se toarnă pe rând direct în pahar. De regulă, se adaugă mai întâi alcoolul și apoi celelalte ingrediente cum sunt sucurile fără acid, zahărul, piureul de fructe sau colorantul alimentar.

Cele mai apreciate shoturi

Chiar dacă există mii se rețete și combinații preferate în întreaga lumea, cele mai apreciate și consumate sunt:

Jägerbomb

  • Ingrediente: 30 ml de Jagermeister, jumătate de doză de energizant
  • Mod de preparare: toarnă energizantul într-un pahar mediu, iar apoi adaugă și Jagermeisterul.

Zombie

  • Ingrediente: 30 ml suc de piersici, 1 linguriță de lichior Baileys, jumătate de linguriță de suc Grenadine
  • Mod de preparare: ingredientele se toarnă pe rând, în ordinea de mai sus, pentru a crea un aspect fabulous.

Kamikaze Shot

  • Ingrediente: 45 ml de vodca, 30 ml triplu sec, 15 ml suc de lămâie
  • Mod de preparare: amestecă ingredientele într-un shaker, apoi toarnă-le în două pahare pentru shot.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.