Povestea tragică a unei femei din Bucha. Soldații ruși i-au omorât fiul, apoi au petrecut în curtea ei, unde au lăsat sticle de băutură în urmă

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 ian 2023, 04:55

Povestea tragică a unei femei din Bucha. Soldații ruși i-au omorât fiul, apoi au petrecut în curtea ei, unde au lăsat sticle de băutură în urmă

Sursa: Twitter

Rusia susține că atrocitățile din Bucha au fost, de fapt, comise de armata ucraineană, care a ucis civili ca să dea vina pe Moscova. Această variantă a apărut după ce ambasadorul rus la ONU a susținut că armata rusă nu a ucis niciun civil. Contrar afirmațiilor acestuia, Procuratura Generală de la Kiev a înregistrat mii de sesizări legate de crimele de război.

Irina, mama unui ucrainean ucis, a rămas complet singură după ce armata rusă i-a ucis fiul.

O femeie din Bucha a rămas complet singură după ce rușii i-au ucis fiul. Armata rusă a petrecut, apoi, în curtea acesteia

Soldații ruși l-au ucis pe singurul fiu al Irinei, după care au petrecut în curtea casei, unde au lăsat în urmă numai sticle de băutură, curte în care tânărul a fost, apoi, îngropat.

„Fiul meu era tânăr, avea 27 de ani și nu-și dorea decât să trăiască... I-am acoperit mormântul cu o pătură, să-l protejez de câini. Nu are sicriu, a trebuit să-l înfășor într-o pătură”, a povestit Irina.

Alți ucraineni, precum cei din Bucha, nu au fost puși nici măcar într-o groapă, ci au fost abandonați pe stradă de rușii care i-au ucis.

„În multe sate din raioanele eliberate din regiunile Kiev, Cernihiv și Sumî, ocupanții au făcut lucruri pe care localnicii nu le-au văzut nici măcar în timpul ocupației naziste de acum 80 de ani. Suntem în 2022. Și avem mult mai multe instrumente decât cei care i-au anchetat pe naziști după al Doilea Război Mondial”, a declarat Volodimir Zelenski.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Un cuplu ucrainean s-a căsătorit în timpul războiului. Nuntașii și-au sărbătorit iubirea printre clădirile ruinate

„Nu credem că este doar un accident întâmplător sau un act necinstit al unui anumit individ. Credem că totul a făcut parte dintr-un plan. Am spus-o de la început că face parte dintr-un plan și acum vedem că a devenit realitate”, a declarat consilierul Casei Albe, Jake Sullivan.

Rusia, totuși, susține că ce s-a întâmplat în Bucha este, de fapt, o înscenare a ucrainenilor.

„În război se întâmplă orice. Dar filmările care ni se prezintă, în special din Bucha, despre care am vorbit, nu ne lasă nicio îndoială că sunt puse în scenă”, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.

Citeste si: Care sunt șansele să înceapă un al Treilea Război Mondial! Avertismentul Yuliei Laputina, ministrul Afacerilor Veteranilor: „Este un scenariu posibil”

Realitatea imaginilor din Bucha îi contrazice pe ruli. Conform unor fotografii din satelit, postate de New York Times, mulți civili din Bucha au fost omorâți acum mai bine de trei săptămâni, când armata Rusiei asediase orașul. În tot acest timp, trupurile neînsuflețite ale civililor au zăcut acolo unde au fost lăsate. Cât despre oficialii de la Kiev, aceștia au asigurat să vor rămâne nepedepsite aceste crime.