Povestea tulburătoare a trei copii greu încercați de soartă! Micuții s-au născut într-o lume sufocată de sărăcie și au ajuns în grija bunicii după ce mama lor s-a îmbolnăvit

Author: Ana Filip
Actualizat: 31 mai 2023, 14:49

Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii Asta-i Romania

Sursa: Captură KANAL D

Ei sunt îngerii din Icoana, un sat uitat de lume, dar nu și de Dumnezeu! Iată povestea cutremurătoare a trei copii care au ajuns în grija bunicii, după ce mama lor s-a îmbolnăvit grav! Din puținul pe care îl are, bunica face rai pentru micuții care îi sunt toată averea.

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în satul Icoană, pentru a află povestea a trei copii greu încercați de destin. Cei trei îngerași au deschis ochii într-o lume sufocată de sărăcie, dar mângâiată de iubirea bunicii. Femeia își crește nepoții că pe proprii copii după ce mama li s-a îmbolnăvit și nu a mai putut să-i îngrijească. Din puținul pe care îl are, bunica face răi pentru micuții care îi sunt toată averea.

Nu-și dorește decât să-i vadă mari și sănătoși în căsuța pe care încearcă să le-o ridice de la pământ.

Povestea tulburătoare a trei copii greu încercați de soartă! Micuții s-au născut într-o lume sufocată de sărăcie și au ajuns în grija bunicii

Îngerii din Icoana, așa i-a numit echipa Asta-i România pe cei trei copii a căror poveste este de-a dreptul tulburătoare.

La marginea satului Icoană, din județul Giurgiu, copiii sunt vecini cu câmpul verde, frați cu vântul care le mângâie obrajii și prieteni cu sărăcia.

Citește și: Balada mioriței moderne! Ciobanii, telemeaua și făina de greieri! Sătenii din Țara Secașelor încă se mai încăpățânează să mențină vie o tradiție de peste 100 de ani! Oieritul înseamnă stil de viață, muncă asiduă și sacrificiu continuu

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

La vârsta lor, micuții nu înțeleg mare lucru din ceea ce li se întâmplă. Aleargă și se joacă liberi, fără griji, pe o uliță de pământ. Cel mai mare nu are mai mult de patru ani, iar cea mai mică abia a împlinit un an. Sunt toată averea unei bunici care ar face totul pentru ei.

Le-a devenit mamă și tată, după ce femeia care le-a dat viață copiilor s-a îmbolnăvit grav, iar soțul a părăsit-o.

„Îi simt că proprii mei copii! Eu am grijă de ei! Eu îi spăl, eu le calc! În mare parte din timp ei stau cu mine! Doar ce sunt băiețîi la grădiniță atât, dar restul eu mi-am luat angajamentul în așa fel să nu plec de acasă! Mama lor e foarte bolnavă! Dacă nu eram eu îi lua statul!(...)

Le ofer foarte multă iubire! Copiii ăștia îmi spun mama!”, a spus bunica celor trei copii.

Citește și: Speranță din cenușă! Se pregăteau de o nuntă, de un botez și abia terminaseră de renovat casa, când un foc blestemat le-a luat totul! Iată povestea cutremurătoare a unei familii greu încercată de soartă, din Gorj