Povestea tumultuoasă din spatele insulei abandonate din sudul Italiei

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 apr 2024, 10:59

Povestea tumultuoasă din spatele insulei abandonate din sudul Italiei

Sursa: atlasobscura.com

Italia este una dintre țările pentru care românii optează pentru vacanțele lor din străinătate, însă puțini știu că în sudul țării se află o insulă abandonată.

Românii caută cele mai frumoase locații în care să se relaxeze și distreze în concediu, însă există și foarte multe locuri ascunse sau abandonate care ascund o poveste tumultuoasă și fascinantă. Acesta este și cazul Insulei Dino, ce se află lângă Praia a Mare, în regiunea Calabria, aflată în sudul Italiei. Iată care este povestea incredibilă a insulei abandonate din Italia.

Insula abandonată din Italia are o istorie fascinantă

Italia este una dintre țările pentru care românii optează pentru concediile lor, fiind cunoscută pentru nenumăratele atracții turistice, dar și pentru cultura ce îi atrage adesea. Cu toate acestea, Italia se poate mândri și cu zonele abandonate pe care le are, fiind adevărate povești ce îți captează atenția cu fiecare detaliu, iar Insula Dino este una dintre aceste locații de vis, dar abandonate.

Insula Dino se află în zona de sud a Italiei, în regiunea Calabria, aproape de Praia a Mare, iar înainte această regiune era conectată de Italia, însă pe parcursul anilor eroziunea a

distrus calea ce ducea la această mică insulă. Din depărtare se pot observa câteva construcții albe ce se ascund în vegetația spectaculoasă a Insulei Dino, fiind singurele componente ce aduc aminte de povestea din spatele acestei locații.

În jurul numelui Insulei Dino sunt diferite teorii care fac referire la motivul din spatele acestei denumiri. Există teorii ce cred că numele insulei este o derivare din termenul latin „aedina“, deoarece pe insulă se afla un templu închinat lui Venus, zeița iubirii, în timp ce unele persoane cred că numele vine de la termenul grecesc „dină”,

adică vârtej sau furtună, datorită amplasării pe care o are Insula Dino.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Plănuiești un Eurotrip cu familia și prietenii? Explorează aceste modalități inedite de transport pentru aventuri excepționale alături de cei dragi!

Din secolul al XV-lea până în secolul al XVII-lea, insula Dino a fost scena a numeroase lupte și bătălii între pirați, nave islamice și nave otomane. Normanzii au construit un turn pe insulă, care a fost folosită ca punct de observare, comunicare și alarmă împotriva invaziilor de-a lungul coastei, denumit Turnul Fiuzzi, urmând ca zona să fie folosită ulterior de Regatul Napoli, potrivit atlasobscura.com

Insula Dino a fost vândută în anul 1950

În anul 1950 s-a dorit ca Insula Dino să primească o nouă viață, astfel încât să atragă mai mulți turiști și să adauge un plus turismului din Italia, motiv pentru care s-a vândut unui grup privat care dorea să transforme insula într-o atracție turistică. Planul pentru Insula Dino era să se construiască o stațiune de lux pe aceasta, însă planul a eșuat la scurt timp și tot ce a rămas din acest vis sunt micile construcții albe ce se observă pe insulă.

Nu doar istoria Insulei Dino o face specială, dar aceasta atrage atenția oamenilor și cu ajutorul frumuseților naturale ce au luat naștere pe această insulă. Insula Dino măsoară aproximativ 3 kilometri, însă cu toate acestea, pe întregul perimetru al insulei se pot observa diferite peșteri, perfecte pentru oamenii ce își doresc să exploreze minunile uitate.

Printre cele mai faimoase peșteri se numără Grotta delle Sardine, numită așa deoarece apele sale limpezi vă permit să observați fundul mării bogat în stele de mare și sardine, Peștera Cascadelor, caracterizată de mici stalactite albe și Grotta Azzurra, care oferă un spectacol unic datorită adâncimii de aproximativ 12 metri și reflexele verzi ale luminilor care vin de jos, în contrast cu transparența apei.