Povestea ULUITOARE a femeii care a nascut 69 DE COPII!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 21:50

Copiii sunt o binecuvantare in viata oricarui om.

Insa, in cele mai multe cazuri, familiile traditionale nu au mai mult de 2-3 urmasi. Cu toate acestea, istoria ne dovedeste, din nou, ca fara o exceptie, regula de baza nu ar avea niciun sens. Cu mult timp in urma, in secolul al XVIII-lea, a existat o femeie care a avut 69 de copii.

Valentina Vassilyeva a fost sotia unei fermier din Shuya, Rusia, pe nume Feodor Vassilyev, in anii 1700.

Femeia ar fi murit la varsta de 76 se ani si a lasat in urma sa 69 de copii. Vassilyeva a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai prolifica femeie din lume cu 27 de sarcini in urma carora a nascut 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleti si patru seturi de cvadrupleti.

Potrivit datelor, Feodor Vassilyev ar mai fi avut o a doua sotie care i-ar mai fi adus pe lume sase perechi de gemeni si doua seturi de tripleti, adica 18 copii.


Cazul a fost semnalat intr-o scrisoare trimisa autoritatilor de la Moscova, pe data de 27 februarie 1782 de catre reprezentantii Manastirii Sf. Nicolae, din Rusia, care au tinut evidenta tuturor copiilor nascuti de Vassilyeva.

“Pe data de 27 februarie 1782 a sosit, la Moscova, o informare de la Manastirea Sf. Nicolae cu privire la un taran, din localitatea Shuya, pe nume Feodor Vassilev care a avut 87 de copii, din doua casatorii.
Prima lui sotie a adus pe lume, dupa 27 de sarcini, 16 perechi de gemeni, sapte seturi de tripleti si patru seturi de cvadrupleti. Cea de-a doua sotie a nascut sase perechi de gemeni si doua seturi de tripleti. Feodor Vassilev avea 75 de ani cand s-a facut constatarea si toti cei 82 de copii erau in viata
”, se arata in instiintarea mentionata mai sus.

Ce spun expertii despre acest caz

Investigand cu atentie problema, expertii sunt de parere ca povestea este cat se poate de reala, fiind posibil, din punct de vedere

medical, pentru o femeie sa dea nastere unui numar atat de mare de copii. Cumulata, intreaga perioada in care ar fi fost insarcinata, dupa calculele medicilor, s-ar intinde undeva la 18 ani. Cat despre conditia de sanatate, este foarte posibil ca femeia sa fi avut o predispozitie genetica la hiperovulatie (fenomen ce duce la eliberarea mai multor ovule, in loc de unul singur cum se intampla in mod normal, intr-un singur ciclu), ceea ce ar fi dus la o crestere considerabila a sanselor de a avea mai multi copii.

Mai jos, o poza cu familia Vassilyev:

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.