Povestea Victoriei, mama care a fost ucisă în Herson, în timp ce ajuta oamenii. A lăsat în urmă doi copii de 17 și 12 ani

Autor: Lavinia Medrea

A lăsat în urmă doi copii de 17 și 12 ani

Sursa: Twitter Anton Gerashchenko

S-au împlinit 303 zile de când Rusia a început un război în Ucraina. Oameni nevinovați continuă să moară, casele continuă să fie distruse și țara să fie slăbită.

Victoria avea doar 39 de ani, era mamă a doi copii și era voluntară la Crucea Roșie. A murit subit în timp ce ajuta locuitorii din Herson.

Povestea Victoriei, mama care a fost ucisă în Herson

Victoria avea doi copii: Olena, în vârstă de 17 ani, și Sasha, în vârstă de 12 ani. Joi, pe 15 decembrie 2022, în Herson, un fragment dintr-o rachetă i-a pus capăt vieții în timp ce ajuta locuitorii orașului.

Citește și: Soția soldatului rus, care l-a îndemnat să abuzeze sexual ucrainencele, este dată în urmărire internațională: „Îți permit”

„Nu eram acolo în acel moment, țineam cursuri cu un alt grup de voluntari, în alt loc. Dar m-au sunat și mi-au spus că avem o victimă. Am întrebat doar: Cine? Ei au spus: Vica”, a declarat Mykola Taranenko, șeful echipei din care făcea parte și Victoria.

Deși racheta a explodat departe de locul în care se afla Victoria, un fragment care a zburat a lovit-o direct în cap, provocându-i moartea instantă.  

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Victoria era o femeie sensibilă care iubea copiii: „O cunoșteam de 16 ani. Eram angajați în producția de suveniruri. Vika picta și făcea schițe. Când a început invazia, am chemat-o la Crucea Roșie, așa că a devenit voluntară”, a mai povestit comandantul echipei. 

Citește și: Rusia va antrena piloți din Belarus, pentru a-i învăța cum să piloteze avioane care vor transporta bombardamente nucleare

„Avem un astfel de centru de reabilitare (n.r: pentru copiii care suferă de autism), am fost acolo cu ea. A ținut ateliere cu copiii, a inventat sarcini interesante pentru ei. Micuții au plăcut-o foarte mult, o așteptau să vină la ei”, a declarat Larisa Marchenko, șefa organizației regionale a Crucii Roșii.

„În perioada ocupației, munca voluntarilor era foarte periculoasă, te duci la serviciu și nu știi dacă te mai întorci.

După ce Hersonul a fost eliberat, armata rusă a început să bombardeze orașul. Pentru că era periculos să rămână acasă, Vica și copiii ei s-au mutat la sediul Crucii Roșii, am organizat un adăpost antibombe în subsol și locuiau acolo. Acolo sunt acum și Sasha și Olena. Fata este și ea voluntară, ajută la bucătărie, pregătește mâncare pentru voluntari”, a mai povestit Mykola.

Crucea Roșie, mesaj de condoleanțe pentru Victoria

Crucea Roșie din Ucraina a anunțat că Victoria a murit pe pagina sa de Facebook, publicând și fotografii de la locul tragediei. „Astăzi, în timpul bombardamentului din Herson, a murit un voluntar al Echipei de Urgență a Crucii Roșii din Ucraina. Racheta a lovit vecinătatea Organizației Regionale, unde în prezent se acordă ajutor umanitar. O tânără de 39 de ani, voluntar al Crucii Roșii, a murit pe loc. Era mama a doi copii. De asemena, un bărbat de 70 de ani, care primea asistență umanitară, a fost ucis și el pe loc. Alte persoane au fost rănite. Crucea Roșie din Ucraina transmite condoleanțe familiilor îndoliate”, se arată în mesajul transmis de Crucea Roșie.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.