Ingrediente
Pentru blat:
350 g miere
350 g faina
3 oua
3 linguri de zahar
½ lingurita bicarbonat
½ lingurita scortisoara
3- 4 cuisoare macinate
1 lingura de rom
1 lingura de ulei
1 pahar de nuci
Pentru umplutura:
1 l lapte
4 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita scortisoara
100 g gris de grau
1 magiun de prune (250g)
Mod de preparare
Blatul
Mierea se
Se adauga faina treptat, apoi cand s-a mai racit, oale unul cate unul, amestecand continuu.
Se freaca totul bine si se adauga bicarbonatul, mirodeniile, nucile si romul.
Se toarna intr-o forma tava de copt in strat de 1,5 cm si se coace la 180°C, timp de 30-40 minute.
Umplutura
Laptele se pune la fiert in oala sub presiune pentru ca are fundul gros si budinca nu se prinde si nu se afuma.
Se adauga 3 linguri de zahar, scortisoara si extractul de vanilie.
Se adauga grisul in ploaie amestecand continuu pana cand budinca incepe sa prinda forma si sa se ingroasa.
Asamblarea prajiturii
Se taie blatul in doua, se imparte budinca de gris in doua si se pune astfel: un strat de blat, un strat de budinca de gris, un strat de magiun de prune, un strat de budinca de gris si iar un strat de blat.