Prajitura "Cartof"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

resturi de prajituri (coji de tarte, de cozonac, de pandispan, etc) sau biscuiti daca nu aveti acest amestec
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
1 lingura de faina
300 ml lapte
1 lingura de amidon
1 lingura extrat de vanilie
1 lingura cacao
100 g frisca
cacao pentru pudrat


Mod de preparare

Faceti o crema de vanilie pe care o colorati cu cacao astfel: galbenusurile fecati-le cu zahar pana se albesc, adaugati faina si amidonul.
Fierbeti laptele cu vanilia si turnati peste ou amestecand tot timpul. Puneti la fel pe foc si amestecati pana se ingroasa. Luati de pe foc si amestecati o lingura de cacao in ea. Lasati sa se raceasca si amestecati-o cu frisca batuta bine.
Crema obtinuta impreuna cu resturile de aluat sau biscuiti maruntiti se amesteca haotic pana se obtine o "coca" din care se formeaza "cartofi" ce se dau prin cacao.


 

Taguri: