Crăciunul se apropie cu pași rapizi, iar acesta este prilejul care îi adună la aceeași masă pe membrii familiei, bucurându-se din plin de preparatele tradiționale pregătite de gospodine pentru masa de Crăciun. Pentru a îi îndulci pe cei dragi, gospodinele aleg să încheie masa de Crăciun cu un desert special, iar prăjitura „Crăiasa Zăpezii” este perfectă pentru ziua de 25 decembrie.
Prăjitura „Crăiasa Zăpezii”
Aproximativ două săptămâni ne despart de cea mai așteptată zi a anului, 25 decembrie 2024, în care Mântuitorul Iisus Hristos s-a născut. Gospodinele se folosesc de această perioadă pentru a căuta rețete speciale pentru masa de Crăciun, dar și prăjituri cu care să își surprindă invitații. Prăjitura „Crăiasa Zăpezii” este perfectă pentru ziua de Crăciun, fiind una dintre cele mai apreciate pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
Această prăjitură de Crăciun este una complexă, însă simplu de realizat.
Ingrediente pentru blatul din albușuri:
- 4 albușuri
- 110 grame de zahăr
- 85 de grame de făină
- o lingură de esență de vanilie
- un vârf de cuțit cu sare
Ingrediente pentru crema de vanilie și de ciocolată:
- 4 gălbenușuri
- 400 ml lapte dulce
- 120 de grame de zahăr
- 40 de grame de făină albă de grâu
- o lingură de esență concentrată de vanilie
- un vârf de cuțit cu sare
- 150 de grame de unt cu 85% grăsime
- 75 de grame de ciocolată neagră
Pentru stratul de biscuiți o să folosim aproximativ 12 biscuiți, iar pentru stratul de frișcă de deasupra vom avea nevoie de 400 de ml de smântână cu 30%, o lingură de zahar, o lingură de esență de vanilie.
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie să îl îndeplinim înainte de a începe prepararea prăjiturii este să aprindem cuptorul la temperatura de 160 de grade și să tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Începem să adăugăm încet zahărul, amestecând în continuare, astfel încât să se omogenizeze și să ajungă la o textură similară cu cea de bezea. Acesta este momentul în care începem să adăugăm treptat și făina. Când compoziția este complet omogenizată o putem pune în tavă, după care o dăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
După cele 20 de minute scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm la răcit, timp în care putem prepara crema. Punem într-o cratiță gălbenușurile și le amestecăm cu un praf de sare peste care adăugăm amidon și 100 de ml de lapte. Restul de lapte este pus într-o cratița, la foc mic spre mediu, peste care putem începe să adaugăm zahărul.
Când laptele amestecat cu zahăr fierbe, atunci putem pune compoziția cu gălbenușurile. Lăsăm la fiert până se îngroașă amestecul, după care oprim focul și adăugăm vanilie. Amestecăm după care putem pune ciocolata neagră în unul dintre boluri.
Așteptăm ca cele două creme să ajungă la temperatura camerei, după care se adaugă untul care a fost bătut spumat, 100 de grame în crema de vanilie, iar 50 de grame în crema de ciocolată. Putem să batem și frișca în acest timp, deoarece vom începe asamblarea prăjiturii „Crăiasa Zăpezii”.
Peste blat punem crema de ciocolată, după care punem un strat de biscuiți dați prin ciocolată, acoperind toată crema. Peste stratul de biscuiți punem crema de vanilie și se va nivela totul cu frișcă, potrivit spynews.ro.