Prajitura cu afine

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
Coaja de la o lamaie si zeama
1 lingurita extract de vanilie
50 ml afinata
Afine (maxim o canuta)


Mod de preparare

Se face un pandispan mixand albusurile spuma, adaugam zaharul si apoi batem ca pentru bezea.
Galbenusurile le frecam putin cu un tel si le adaugam peste albusuri.

Le incorporam cu grija in albusuri sa pastram textura spumoasa, apoi adaugam extractul de vanilie, coaja de la o lamaie si faina treptat, pentru a pastra consistenta.
Se adauga la sfarsit afinata si se amesteca usor cu o furculita, doar cat sa lase urme insa sa nu se incorporeze uniform (va crea niste marmoratii frumoase albastrui violet).
Se da la cuptor la 180°C timp de 30 minute, insa nu inainte de a presara cateva afine pe deasupra.

Se scoate de la cuptor si se pudreaza cu zahar.


 

Taguri: