Ingrediente
4 albusuri
1 lingurita amidon
100 g zahar brun
1 lingurita de extract de vanilie
4-5 kiwi copt
1 lingura de zahar pudra
200 ml frisca lichida
Menta proaspata
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 100°C/ gaz 2 si pregatim o tava cu hartie de copt pe ea.
Batem albusurile ca pentru bezea impreuna cu zaharul, apoi adaugam amidonul si vanilia amestecand usor.
Punem compozitia in tava si dam la cuptor timp de 1 ora.
Apoi, oprim cuptorul si lasam usa intre-deschisa pana bezeaua s-a racit complet (lasam peste noapte).
2 fructe de kiwi le curatam si le dam in blender, apoi le dam prin sita si piureul obtinut il amestecam cu frisca sau il turnam peste prajitura la final.
Batem frisca sa prinda putin volum si o amestecam cu piure-ul de kiwi (optional) apoi le turnam peste bezea, presaram cu felii de kiwi, cu menta proaspata si putin zahar pudra.