Ingrediente
400 g biscuiti simpli
4 mere
O lingurita de scortisoara
Pentru crema de vanilie:
200 g lapte
2 galbenusuri
O lingurita extract de vanilie
25 g zahar
O lingurita amidon
O lingurita faina
Mod de preparare
Crema de vanilie
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga amidonul, se amesteca, apoi se adauga faina si se amesteca bine.
Se fierbe laptele cu vanilia pastrand cateva linguri separat cu care se va dilua crema.
Se toarna cele cateva linguri de lapte peste crema si se omogenizeaza bine.
Se adauga jumatate din laptele fierbinte, se amesteca bine, apoi toata crema se adauga peste restul de lapte.
Se aduce la fierbere amestecand cu un tel si dupa ce se leaga, se ia de pe foc.
Se rad merele si se amesteca cu scortisoara, se calesc putin sa se inmoaie si se scurg bine de excesul de zeama.
Se adauga crema de vanilie in ele si se dau la rece putin.
Intre timp, se tapeteaza fundul unei tavi cu biscuiti, se toarna putina compozitie de mar cu vanilie, se niveleaza, se acopera cu biscuiti, apoi se adauga compozitie si tot asa pana se obtine o prajitura cu mai multe straturi.
Se pudreaza cu zahar si se da la rece cateva ore.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta