Ingrediente
400 g biscuiti simpli
Pentru crema de vanilie:
500 g lapte
6 galbenusuri
O lingurita extract de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
O lingura zahar pudra
Mod de preparare
Crema de vanilie
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga amidonul, se amesteca, apoi se adauga faina si se amesteca bine cu compozitia existenta.
Se fierbe laptele cu vanilia pastrand cateva linguri separat cu care se va dilua crema.
Se toarna cele cateva linguri de lapte peste crema si se omogenizeaza bine.
Se adauga jumatate din laptele fierbinte, se amesteca bine, apoi toata crema se adauga peste restul de lapte. Se aduce la fierbere amestecand cu un tel si dupa ce se leaga, se ia de pe foc.
Se tapeteaza fundul unei tavi cu biscuit, se toarna putina budinca, se niveleaza, se acopera cu biscuiti, apoi se adauga crema si tot asa pana se obtine o prajitura cu mai multe
Se pudreaza cu zahar si se da la rece cateva ore.