Prajitura cu branza si glazura de ciocolata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:17

Crema de branza, ciocolata si alune...un deliciu!

Ingrediente
Pentru blat
Faina 100 g
Zahar 75 g
Oua 2 buc
Praf de copt 10 g
Alune 100 g
Mirodenii
Sare
Unt 85 g
Ciocolata menaj 120 g

Pentru crema:
Crema de branza 150 g
Zahar pudra 75 g
Unt 40 g
Mirodenii
Scortisoara

Pentru glazura:
Ciocolata menaj 150 g
Frisca lichida 50 ml


Mod de preparare

Se pregateste blatul.
Se pune ciocolata si untul la topit in bain-marie. Se da deoparte, se incorporeaza zaharul, ouale pe rand, mirodeniile si se bate cu telul pana devine o compozitie lucioasa. Apoi se adauga faina, praful de copt, sare si alunele zdrobite.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se introduce in cuptor. Se coace 25-30 minute la 180 grade.
Pentru crema se amesteca untul si crema de branza cu zaharul pudra, scortisoara, mirodenii.
Crema se pune peste blatul copt si racit, apoi se pune in frigider pentru 30 minute.
La final se pune glazura formata din ciocolata topita la bain- marie amestecata cu frisca lichida.

 

Taguri: