Ingrediente
Pentru blat:
3oua
150 g zahar
150 g faina
150 g nuci
Coaja de la o lamaie sau o portocala
1 lingurita esenta de migdale
Pentru umplutura:
1 pachet de unt
3 lingurite de cafea solubila
200 g zahar
200 g nuci
Mod de preparare
Blatul
Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga faina si nucile zdrobite marunt (nu date prin masina) si coaja de citrice, apoi esenta de migdale.
Se unge o tava cu unt, se presara cu faina si se toarna compozitia in strat subtire.
Se da la cuptor la 180°C timp de 40-45 minute.
Umplutura
Pachetul de unt se freaca spuma cu 100 g zahar si cu cafeaua solubila dizolvata in apa cu zaharul ramas.
100 g zahar se topesc pentru a face un caramel in care adaugam nucile si lasam sa se raceasca complet.
Zdrobim caramelul obtinut pentru a obtine un Krantz.
Se ansambleaza prajitura astfel:
Blatul se taie in doua cand s-a racit.
Crema se intinde pe o jumatate de blat, apoi se presara caramelul zdrobit cat mai uniform, apoi se aseaza si cealalta jumatate de blat peste, presand usor.
Se lasa cateva ore la rece.