Prăjitură cu caise: O reţetă delicioasă de vară. Iată cât de simplu se prepară

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 06 apr 2024, 03:35

Iată una dintre cele mai delicioase deserturi, pe care copiii, dar și adulții o adoră. Prăjitura cu caise, o rețetă de nota zece.

Sursa: pexels.com

Iată una dintre cele mai delicioase deserturi, pe care copiii, dar și adulții o adoră: prăjitura cu caise, o rețetă de nota zece.

Caisul se cultiva din vremuri străvechi în multe țări și nu se cunoaște cu exactitate originea acestui pom fructifer. Dar un lucru este cert, gospodinele adoră să prepare prăjituri pe bază de caise. Este un desert de vară ușor de pregătit și răcoros.

Caisele – o istorie bogată și gustos de descoperit

Caisul este un pom înalt, care poate ajunge la o înălțime de 8-12 m și are un trunchi de peste 40 de cm în diametru.

Caisul este cunoscut în zona Armeniei încă din cele mai vechi timpuri, motiv pentru care se crede că acest pom fructifer este nativ din această țară. Numele său științific „Prunus Armenica”(Prunul Armenian) derivă de la această premisă. Scriitorul De Poerderle a scris în secolul al XVIII-lea că „...acest pom își ia numele din Armenia, provine din Asia, de unde este nativ și de unde a fost dus în Europa.

Citește și: Prăjitură cu cireșe și iaurt: Rețeta pentru un desert pufos și delicios

În urma unor săpaturi arheologice care au avut loc în Garni în Armenia, au fost găsite semințe de caise. Cu toate acestea, și alte surse spun că pomul a fost prima dată cultivat în India cu 3000 de ani înainte de Hristos.

Caisul a fost introdus în Grecia de către Alexandru cel Mare. În prezent caisul este întâlnit și cultivat pe toate continentele, în zonele cu clima potrivită.

Printre beneficiile pentru sănătate ale caiselor se numără abilitatea de a trata indigestia, constipația, durerile de urechi, febra, bolile de piele, cancerul și anemia. Uleiul de caise este folosit pentru tratarea rănilor și a mușchilor tensionați. Caisa este considerată foarte benefică și pentru îngrijirea pielii, în special pentru femei. De aceea, o poți găsi în produsele cosmetice.

De asemenea, caisele îmbunătățesc sănătatea inimii, reduc colesterolul, previn deteriorarea vederii, ajută la pierderea în greutate, tratează afecțiunile respiratorii, întăresc oasele și mențin echilibrul electrolitic din corp.

Citește și: Socată rețeta bunicii: Cum faci o băutură savuroasă la tine acasă?

Prăjitură de caise -  o rețetă ușoară și delicioasă pentru orice ocazie

Îți prezentăm o rețetă ușoară de prăjitură cu caise.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Ingrediente:

- 6 ouă

- 200 g zahăr

- 270 g făină

- 60 ml ulei

- un pic de sare

- un plic zahăr vanilat

- -500-600 g caise (fără sâmburi)

- zahar pudra – opțional

Caisul este un pom înalt, care poate ajunge la o înălțime de 8-12 m.
[Sursa: pexels.com]

Mod de preparare:

Caisele coapte bine le cureți de sâmburi și le lași într-o strecurătoare la scurs.

Le tai apoi bucățele.

Sursă: retetepapabun.ro