Ingrediente
Pentru blat:
Faina 400 g
Lapte 200 ml
Zahar 400 g
Unt 250 g
Cacao 40 g
Miez de nuca 60 g
Sare
Galbenusuri 6 buc
Mirodenii
Pentru crema:
Zahar 300 g
Lapte 500 ml
Faina 60 g
Unt 100 g
Mod de preparare
Se freaca untul cu zahar pana devine spuma.
Se adauga galbenusurile pe rand, laptele, faina, sare.
Compozitia se imparte in doua.
In prima parte se pune cacao, se amesteca.
In a doua se pune miezul de nuca prajit si pisat, se amesteca.
Cele doua compozitii se coc pe rand 35 minute la 170 grade, se lasa sa se raceasca.
Pentru crema:
Se caramelizeaza zaharul.
Faina se dizolva in lapte, se incalzeste si se adauga peste caramel.
Se tine pe foc pana se ingroasa si se adauga untul.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.