Prajitura cu ciocolata si nuci

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

O combinatie inedita!


Ingrediente

Pentru aluat:
Zahar pudra 120 g
Faina 500 g
Praf de copt 10 g
Miere 200 g
Unt 75 g
Oua 1 buc
Rom 20 ml
Scortisoara

Pentru umplutura:
Albus de ou 1 buc
Stafide 200 g
Rom 40 ml
Miez de nuca 200 g
Miere 100 g
Ciocolata rasa 100 g


Mod de preparare

Se pregateste aluatul.

Intr-un castron se amesteca mierea cu unt, ou, rom, zahar pudra pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se adauga scortisoara, praf de copt amestecat cu faina.
Aluatul se pune in folie de plastic si se tine la frigider 2 ore.
Dupa, se intind doua foi.

Se pregateste umplutura.
Se amesteca nucile cu stafidele inmuiate in rom, ciocolata rasa, miere si albus batut spuma.

Compozitia se pune peste prima foaie din tava, deasupra se pune a doua foaie si se coace 40 minute la 170 grade.
Se serveste rece.


 

Taguri: