Prajitura cu ciocolata si portocale

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Savoare de portocale!


Ingrediente

Faina 500 g
Zahar 100 g
Portocale 400 g
Ciocolata menaj 100 g
Lichior banane 30 ml
Margarina 80 g
Drojdie 25 g
Lapte 150 ml
Sare


Mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga 60 g zahar, sare, se amesteca.
Se pune faina in ploaie, margarina topita si se framanta un aluat care se lasa la dospit.

Separat se curata portocalele, se taie bucati, se pun intr-o craticioara cu 40 g zahar si se pun pe foc.
Dupa ce s-a topit zaharul se ia de pe foc, se scot bucatile de portocale si se pastreaza siropul pentru glazura.
Se intinde aluatul, se pun trei sferturi din bucatile de portocale si 50 g ciocolata rupta bucati.
Se pune aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Se coace 40 minute la 180 grade.
Dupa ce s-a copt, se scoate si se decoreaza cu bucatile ramase de portocale, se stropeste cu lichior de banana.
In siropul de portocale se topeste ciocolata si se toarna peste prajitura racita.



 

Taguri: