Prajitura cu crema de castane

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
4 linguri de zahar
3 linguri de faina
2 linguri de cacao
2 linguri de unt topit sau de ulei

Pentru crema:
300 ml frisca lichida
300 g piure de castane


Mod de preparare

Bateti albusurile ca pentru bezea impreuna cu zaharul, adaugati galbenusurile (pe care in prealabil le-ati frecat cu 2 linguri de unt topit sau ulei), apoi adaugati faina si cacao, amestecand usor sa mentineti textura spumoasa.

Turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara, apoi dati la cuptorul incins la 180°C, timp de 30 min.
Bateti frisca, amestecati-o cu piure-ul de castane si intindeti-o peste blatul ce trebuie sa fie subtire de max 1.5 cm.
Rulati prajitura si puneti la rece timp de cateva ore sa se intareasca si sa pastreze o forma asemanatoare cu o rulada.



 

Taguri: