Prajitura cu crema proaspata de portocale

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:20

Delicios si sanatos!

Pentru blat
Zahar 150 gr
Oua 2 buc
Faina 150 gr
Malai 250 gr
Ulei 200 ml
Lapte 100 ml
Esenta rom 5 ml
Coaja de portocala 3 gr

Mod de preparare
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga in ploaie faina si malaiul. Apoi laptele, uleiul, coaja de portocala, esenta de rom. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Se coace in cuptor 35 minute la 185 grade Celsius.

Pentru crema
Galbenusuri 4 buc
Zahar 125 gr
Portocale 2 buc
Lichior de portocale 30 ml

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de portocala si sucul de portocale obtinut prin stoarcerea fructelor.
Se parfumeaza cu lichior de portocale. Se pune toata compozitia la bain- marie. Se amesteca pana se ingroasa.

 

Taguri: