Ingrediente
Pentru foi:
Oua 4 buc
Zahar 130 g
Fistic 70 g
Stafide 70 g
Faina 40 g
Praf de copt 5 g
Pentru crema:
Galbenusuri 4 buc
Oua 1 buc
Zahar 80 g
Lapte caldut 50 ml
Unt 100 g
Ciocolata alba menaj 70 g
Mod de preparare
Se pregatesc foile
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat in ploaie, apoi se pun galbenusurile.
Separat intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, fistic, stafide inmuiate in apa calduta si se adauga in compozitia de albusuri. Din compozitia obtinuta se coc doua foi 15 minute la 170 grade.
Se pregateste crema
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu oul, zahar, lapte caldut, ciocolata menaj taiata cubulete si se freaca la bain-marie. Se ia de pe foc, se tempereaza si se adauga untul.
Se monteaza intr-o tava dreptunghiulara foaie, crema, foaie, crema.
Se serveste pudrata cu fistic zdrobit si fulgi de ciocolata.