Prajitura cu fructe proaspete si gem

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Un desert plin de fructe!


Ingrediente

Pentru blat:
Lapte 100 ml
Oua 4 buc
Margarina 250 g
Cacao 50 g
Zahar 350 g
Praf de copt 10 g
Faina 200 g
Mirodenii
Gem 3 linguri
Portocale 2 buc
Mere 1 buc
Stafide 40 g
Sare

Pentru crema:
Lapte 1L
Zahar 1 cana
Faina 8 linguri
Unt 1 pachet
Coaja de lamaie


Mod de preparare

Se pregateste blatul
Intr-o craticioara se pune pe foc margarina,
cacao, lapte si zahar.
Se amesteca pana se topeste zaharul apoi se lasa sa se raceasca.
Se adauga galbenusurile, se incorporeaza faina cu praful de copt si fructele taiate cubulete.
Albusurile se bat spuma si se inglobeaza si ele in compozitie.
Se rastoarna totul intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se coace 40 minute la 170 grade.

Se pregateste crema
Se dizolva faina in 4-5 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
Cand fierbe laptele se adauga faina si se amesteca in continuu pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se ia de pe foc si se adauga untul si coaja de lamaie.


 

Taguri: