Ingrediente
150g unt
250 zahar
3 galbenusuri
1 lingura esenta de rom
1 lingura extract de vanilie
faina cat cuprinde (aproximativ 300 g)
1 pachet de praf de copt
Pentru umplutura:
3 albusuri
100 g zahar
200 g gem
50 g nuci zdrobite
Mod de preparare
Mixati untul cu zahar si cu vanilie, rom pana devin cremoase, adaugati galbenusurile si faina cat cuprinde impreuna cu praful de copt.
Formati un aluat de o consistenta usor ferma dar nu tare
Un sfert din aluat se pune in frigider sau in congelator. Restul de aluat se intinde pe o tava, se unge cu gem si cu nuci, se adauga peste, albusurile ce in prealabil s-au batut cu zaharul pentru umplutura.
Se intinde compozitia de albus cu grija sa tapeteze toata prajitura iar aluatul de la congelator se rade cu o razatoare mare peste toata prajitura.
Se da la cuptor la 180 grade timp de 30 minute pana devine aurie.
Se scoate si se pudreaza eventual cu zahar pudra se serveste rece.