Ingrediente
Pentru blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
500 g iaurt
4-5 mandarine
Sucul de la 3 mandarine
3 foi de gelatina
300 ml frisca
zahar pudra dupa gust
Mod de preparare
Blatul
Separam ouale, galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul pana acesta se topeste si avem un amestec pufos si aerat.
Adaugam faina si albusurile batute spuma, incorporandu-le usor.
Se coace in cuptorul incins la 180°C timp de 30-40 minute
Crema
Curatam mandarinele, iar feliile le tocam in bucati nu foarte mici, in doua sau trei.
Se pune gelatina la inmuiat intr-un castron de apa rece timp de 5 minute.
Se amesteca iaurtul cu fructele taiate bucatele si cu zahar pudra dupa gust.
Gelatina se incalzeste la baie de aburi intr-o cescuta cu apa.
Se mixeaza frisca.
Dupa ce s-a racit gelatina (cand este calduta) aceasta se incorporeaza usor in compozitia de iaurt, amestecand usor.
La final se adauga si frisca si se amesteca usor pana la omogenizarea compozitiei.
Se da la rece pana la utilizare.
Dupa ce blatul prajiturii s-a racit il insiropam cu sucul de mandarina.
Turnam crema deasupra si o nivelam bine, dupa care dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Decoram cu felii de mandarine.