Ingrediente
150 – 200 g biscuiti de ovaz
50 g unt
300 g crema de branza light
300 g iaurt natural dietetic
100 ml smantana pentru frisca, neindulcita
Coaja de la o lamaie
O lingurita extract de vanilie
Un plic foi de gelatina
1-2 linguri indulcitor sau zahar
Mod
de preparare
Se macina biscuitii in robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit pana cand obtinem consistenta unui nisip umed.
Cu aceasta compozitie se tapeteaza fundul unei forme de tort sau de tarta, presand putin, apoi se lasa sa se intareasca.
Se incalzeste smantana impreuna cu indulcitorul, se amesteca cu gelatina (inmuiata in prealabil in apa rece), avand grija sa se incorporeze bine, apoi se adauga crema de branza, extractul de vanilie si coaja de lamaie.
Se adauga iaurtul, se omogenizeaza, apoi se toarna totul peste blatul de biscuit si se da la rece cateva ore sau chiar peste noapte.Se serveste cu fructe de padure!
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei