Ingrediente
400 grame faina
300 grame zahar
2 cani apa minerala
300 g margarina (sau unt pentru cei ce nu postesc)
50 g mac
1 plic praf de copt
extract de vanilie
50 g zahar pudra
Zeama de la o lamaie
Otet
Mod de preparare
Puneti la topit 50 g margarina, iar cealalta parte lasati-o sa se inmoaie la temperatura camerei.
Margarina moale se amesteca cu zaharul si se freaca foarte bine. Se adauga faina si apa minerala si se amesteca. Adaugati apoi praful de copt stins cu putin otet, margarina topita, macul si extractul de vanilie.
Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredienentele.
Puneti compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau tapetata cu foaie de copt. Coaceti la cuptorul incins la 180°C/ gaz 4, timp de 30 minute.
Cand s-a copt prajitura, scoateti-o si lasati-o sa se raceasca, dar nu inainte de a o tapeta cu glazura pe care o faceti astfel: amestecati zaharul pudra cu zeama de lamaie si amestecati pasta formata pana se omogenizeaza. Intindeti cu o paleta peste prajitura si serviti cand s-a racit.