Cea mai simpla prajitura cu mere
Ingrediente:
1 Kg de mere,
250 g faina,
200 g zahar,
200 g margarina,
50 mL vin alb,
50 mL bors de casa,
1 pachetel praf de copt,
1 pachetel zahar vanilat,
5 g scortisoara,
10 g sare.
Mod de preparare:
Se amesteca 100 g zahar cu margarina.
Daca tii post, aceasta reteta de prajitura cu mere de post este delicioasa.
Se curata merele de coaja si samburi si se rad pe razatoarea mare. Intr-o tigaie se calesc cu 100 g zahar, praful de vanile si scortisoara pisata pana se obtine o pasta omogena. Se lasa sa se raceasca. Din aluat se fac 2 foi de dimensiunea tavii de la aragaz. Se pune prima foaie fara a unge tava.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Anunț pentru pensionarele cu carduri de alimente! Cum vor fi afectate doamnele de noua schimbare?
Se intinde uniform umplutura de mere si deasupra se pune a doua foaie intepata din loc in loc cu furculita. Se da la cuptor in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace circa 30 minute. Se taie cat este fierbinte in patrate. Se pudreaza cu zahar farin.
Cititi tot pe kfetele.ro.