Prajitura cu morcov si ghimbir

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 25 lei pentru 8 persoane (35 lei cu glazura)


Ingrediente

4 morcovi rasi
O bucata mica de ghimbir proaspat
300 g faina
200 g zahar
150 ml ulei
4 oua
100 g nuci tocate marunt
1 linurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1 praf de nucsoara

Pentru glazura (optional):

200 g crema de branza
100 g unt
200 g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
100 g nuci tocate


Mod de preparare

Intr-un castron
se bat cu mixerul zaharul cu ouale apoi se adauga treptat uleiul si faina (ce a fost amestecata cu praful de copt si cu bicarbonatul in prealabil). Se bat pana ajung primele bule la suprafata in aluat, apoi se incorporeaza treptat cu o paleta morcovul, ghimbirul, nuca si mirodeniile.
Se toarna totul intr-un vas de copt ce a fost uns in prealabil cu ulei si se da la copt 30 minute la 180°C.

Se coace pana prajitura devine aurie si daca introducem o scobitoare trebuie sa iasa curata si uscata (fara aluat lipit de ea).
Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa sa se raceasca cateva minute.

Se pregateste optional o glazura astfel:
Se pun toate ingredientele de glazura intr-un bol si se amesteca cu un tel sau cu o spatula pana se omogenizeaza.
Se intind pe prajitura si se da putin la rece pentru a se intari glazura.




 

Taguri: