Ingrediente
4 morcovi rasi
O bucata mica de ghimbir proaspat
300 g faina
200 g zahar
150 ml ulei
4 oua
100 g nuci tocate marunt
1 linurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1 praf de nucsoara
Pentru glazura (optional):
200 g crema de branza
100 g unt
200 g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
100 g nuci tocate
Mod de preparare
Intr-un castron
Se toarna totul intr-un vas de copt ce a fost uns in prealabil cu ulei si se da la copt 30 minute la 180°C.
Se coace pana prajitura devine aurie si daca introducem o scobitoare trebuie sa iasa curata si uscata (fara aluat lipit de ea).
Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa sa se raceasca cateva minute.
Se pregateste optional o glazura astfel:
Se pun toate ingredientele de glazura intr-un bol si se amesteca cu un tel sau cu o spatula pana se omogenizeaza.
Se intind pe prajitura si se da putin la rece pentru a se intari glazura.