Prajitura cu morcovi si portocala (de post)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente


4 morcovi rasi
O portocala
300 g faina
200 g zahar
300 ml apa minerala
150 ml margarina topita
1 linurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara


Mod de preparare

Intr-un castron se bat cu mixerul zaharul cu margarina topita, coaja de portocala si zeama de la jumatate de portocala.
Apoi se adauga apa minerala si treptat faina (ce a fost amestecata cu praful de copt si cu bicarbonatul in prealabil).
Se bat pana ajung primele bule la suprafata in aluat, apoi se incorporeaza treptat cu o paleta morcovul, mirodeniile (eventual vanilie, rom si scortisoara).
Se toarna totul intr-un vas de copt ce a fost tapetat cu foaie de copt si se da la copt 30 minute la 180°C.

Se coace pana prajitura devine aurie si daca introducem o scobitoare trebuie sa iasa curata si uscata (fara aluat lipit de ea).
Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa sa se raceasca cateva minute.



 

Taguri: