Ingrediente
Blat cu nuca:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri faina
1 praf de copt
4 linguri nuca
Foi maro:
7 oua
7 linguri faina
7 linguri zahar
2 linguri cacao
Crema:
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
5 linguri zahar
200g unt
esenta de vanilie
Mod de preparare
Foi maro
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, peste care se adauga 7 linguri de zahar si galbenusurile, 7 linguri de faina si cacao.
Blat de nuca
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare.
Galbenusurile se freaca impreuna cu 5 linguri de zahar, apoi se adauga 3 linguri de faina amestecata cu un plic de praf de copt. Peste aceasta compozitie se adauga albusurile batute spuma si 4 linguri de nuca si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aproximativ 40 minute, la 180 °C.
Crema
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate: 600 ml lapte si 5 linguri zahar).
Cand se ingroasa crema sa ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga 200 g unt si esenta de vanilie.
Se opresc doua linguri de crema (se vor folosi in loc de glazura).
Asamblare
Se aseaza o foie de pandispan si se unge cu 1/2 din cantitatea de crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan, care se unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.
Deasupra se presara nuca, ciocolata sau bombonele dupa preferinta.