Pentru foi:
Oua 8 buc
Zahar 300 g
Miez de nuca 400 g
Faina 60 g
Cacao 45 g
Praf de copt 5 g
Pentru crema:
Galbenusuri 8 buc
Oua 1 buc
Cacao 45 g
Zahar 250 g
Lapte cald 100 ml
Unt 200 g
Ciocolata menaj 100 g
Mod de preparare
Se pregatesc foile
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat in ploaie, apoi se pun galbenusurile.
Separat intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, cacao, miez de nuca si se adauga in compozitia de albusuri. Din compozitia obtinuta se coc trei foi pe fundul unei tavi 15 minute la 170 grade.
Se pregateste crema
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu oul, cacao, zahar, lapte cald, ciocolata menaj si se freaca la bain-marie. Se ia de pe foc si se adauga untul.
Se monteaza intr-o tava dreptunghiulara foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema. Se serveste pudrata cu nuca macinata si fulgi de ciocolata.