Prajitura de pricomigdale si cafea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 40 lei pentru 8-10 persoane


Ingrediente

Pentru blat:
5 albusuri
10 linguri de zahar
1 lingurita de esenta de migdale
1 lingura de faina
300 g migdale macinate (sau nuci)
1 lingurita extract de vanilie

Pentru crema:
2 cesti de cafea rece ca gheata
O cutie mascarpone (300 g)
30 g zahar pudra
O lingura extract de vanilie
O lingurita esenta de migdale
Smantana pentru frisca (o cutie de 500 g)
O lingura de cacao pentru pudrat deasupra


Mod de preparare

Blatul

Albusurile se bat pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si se bat in continuare ca pentru bezele.
Adaugam in compozitie esentele, faina si migdalele macinate si le amestecam usor sa pastram compozitia aerata.
Cu un posh sau cu o lingura punem pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt, un strat de 1 cm grosime, apoi coacem la 180°C timp de 20 minute.

Facem cafeaua si o punem la rece pentru a insiropa blaturile.


Crema
Intr-un castron batem cu un tel mascarpone cu zaharul (30 g) si vanilia, pana devin o crema omogena mai groasa ca o smantana.
Separat, batem pana se face pufoasa.
Amestecam crema de mascarpone cu frisca pana se omogenizeaza, dar nu se distruge textura.

Pregatim tava astfel: primul blat il punem pe fundul tavii si-l insiropam cu jumatate din cafea, apoi turnam jumatate din crema si nivelam.
Presaram cu un strat de cacao, apoi reluam procesul cu celalalt blat si restul de crema, dupa care ornam din nou cu cacao din plin.
Inainte de servire, se pune la rece timp de 2 ore.

 

Taguri: