Prajitura Greta Garbo! Un desert fin ce se topeste in gura

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 29 aug 2017, 09:18

Prajitura Greta Garbo este un desert absolut delicios. Nu necesita foarte mult timp de preparare si se topeste in gura.

Ingrediente foi:
1/2 kg de faina
200 g unt
 2 oua intregi
 250 g smanatana groasa
 100 g zahar pudra
 25 g drojdie proaspata
 un varf de cutit de sare
 coaja rasa de lamaie
Umplutura:
 500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
 400 g nuci macinate
 200 g zahar
Decor:
 100 g de ciocolata cu lapte
 o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida
 o lingurita de unt

Mod de preparare:
Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a

lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul. S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.

Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.
Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava. Se intinde destul de usor. Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.