Prajitura "Napoleon"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 pachet de foietaj
2 albusuri
150 g zahar
2 linguri de apa
1 lingura de pudra de ghimbir sau o bucatica de ghimbir proaspat
1 lingurita de scortisoara
3-4 linguri de zahar pentru pudrat si caramelizat
fructe pentru ornat


Mod de preparare


Taiati patrate de aluat de foietaj, presarati-le cu o lingurita de zahar, puneti fasiile intre doua tavi si dati-le la cuptor la 180 grade timp de 12-15 minute pana devin aurii ca niste biscuiti.
Scoateti-le de la cuptor lasati-le sa se raceasca.
Bateti albusurile spuma tare.
Adaugati zaharul pe care l-ati facut sirop lipicios impreuna cu apa, ghimbirul si scortisoara. Cand siropul s-a ingrosat, scoateti ghimbirul daca ati folosit bucati si nu pulbere.
Turnati peste albusurile spuma batand in continuu cu mixerul, pana cand bezeaua devine lucioasa, tare si fina. Aceasta bezea nu se coace, temperatura siropului este suficienta pentru a se gati albusurile.

Pentru a asambla prajitura aveti nevoie de 3 “biscuiti” pe care ii puneti in straturi pe care le umpleti cu bezea.
Deasupra presarati optional zahar si-l carmelizati cu o torta.


 

Taguri: