Pentru blat:
Albusuri 5 buc
Faina 30 g
Alune 125 g
Zahar 125 g
Sare
Pentru crema de unt:
Galbenusuri 5 buc
Zahar 250 g
Unt 125 g
Alune pralinate 150 g
Sare
Mod de preparare
Pentru blat:
Se bat albusurile spuma.
Se presara zaharul, sarea, faina si alunele zdrobite si prajite in prealabil.
Se bat pana se intaresc albusurile.
Se pregateste o tava cu hartie pergament.
Compozitia de albusuri se pune intr-un pos (cornet) si se fac discuri in forma de melc.
Se coace 45 minute la 100 grade.
Pentru crema de unt:
Se fierbe zaharul cu putina apa si se face un sirop.
Se bat galbenusurile si se adauga siropul fierbinte, picatura cu picatura, pana cand se albesc galbenusurile si se fac ca o crema.
Se freaca untul spuma cu putina sare, se incorporeaza alunele pralinate (se curata de coaja, se rumenesc la cuptor si se amesteca cu caramel, se lasa sa se raceasca si se zdrobesc cu sucitorul) si se adauga foarte incet la crema de ou amestecand cu o lingura de lemn.
Se pune compozitia intr-un pos si se adauga pe primul disc.
Se pune al doilea disc, apoi crema si al treilea disc.
Se tine la frigider pentru 2 ore si se serveste rece.