Prajitura Pavlova cu visine

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

4 albusuri
2 lingurite amidon
120 g zahar brun
1 lingurita de extract de vanilie
300 g visine congelate
1 lingura de zahar pudra
200 ml frisca lichida
150 g iaurt
O mana de fulgi de migdale


Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 150°C/ gaz 2 si pregatim o tava cu hartie de copt pe ea.

Batem albusurile ca pentru bezea impreuna cu zaharul, apoi adaugam amidonul si vanilia amestecand usor.
Punem compozitia in tava si dam la cuptor timp de 30 minute. Scadem temperatura usor la 120°C si mai lasam la copt timp de 1 ora, apoi oprim cuptorul si lasam usa intre-deschisa pana bezeaua s-a racit complet.
Intr-o craticioara punem la fiert 2 treimi din visine impreuna cu zaharul (pe care in prealabil le-am blendat cateva minute) si cateva linguri de apa si fierbem pana avem un sirop gros, dam la o parte si lasam sa se raceasca putin.

Batem frisca sa prinda putin volum si o amestecam cu iaurtul apoi le turnam peste bezea, adaugam sosul de visine, presaram cu restul de visine si cu fulgii de migdale.


 

Taguri: