Prajitura "Revelionica", gata in 15 minute, fara coacere! Trebuie sa o incerci!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 31 dec 2018, 14:08

Aceasta prajitura combina trei straturi: Vanilie, ciocolata si cocos.

Ingrediente necesare pentru aluat:150 gr unt100 gr zahar1 lingura cacao1/2 pachet praf de copt250 gr faina1-2 linguri smantanaMod de preparare:Untul impreuna cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pâna când se  obtine un aluat cremos pe care il impartim in doua. Prima foaie se intinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.Crema

de cocos6 albusuri10 linguri zahar200 gr nuca de cocosAlbusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Prajitura se coace  in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute.Crema de vanilie6 galbenusuri200 gr zahar3 linguri faina1 plic budinca de vanilie300 ml lapte250 gr unt1 esenta vanilieToate ingredientele mentionate mai sus, mai putin untul si vanilia,  se mixeaza impreuna, apoi se pun la foc mic pâna se ingroasa.
Peste crema racita se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.Sursa

Ingrediente necesare pentru aluat:

150 gr unt

100 gr zahar

1 lingura cacao

1/2 pachet praf de copt

250 gr faina

1-2 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Untul impreuna cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pâna când se  obtine un aluat cremos pe care il impartim in doua. Prima foaie se intinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

 

Crema de cocos

6 albusuri

10 linguri zahar

200 gr nuca de cocos

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. 

Cititi continuarea pe kfetele.ro

 

 

Taguri: