Amestec de fructe confiate 150 g
Frisca lichida 500 ml
Faina 60 g
Miez de nuca 50 g
Migdale 100 g
Unt 50 g
Zahar 50 g
Zahar vanilat 1 plic
Ciocolata 200 g
Visine din visinata 250 g
Intaritor de frisca 1 plic
Mod de preparare
Intr-o cratita se fierbe untul cu 200 ml de frisca lichida si zahar.
Se adauga amestecul de fructe confiate tocate marunt, miezul de nuca si migdalele zdrobite, faina si se mai fierbe la foc mic inca 3 minute.
Se tapeteaza o tava cu hartie pergament.
Se formeaza cerculete din compozitia obtinuta, care se coc 8 minute la 180 g.
Ciocolata se topeste la bain-marie si se ung cerculetele racite.
Se bat 300 ml de frisca lichida cu intaritor de frisca si zahar vanilat, apoi se incorporeaza visinele din visinata.
Se monteaza straturi de cerculete umplute cu amestecul de frisca si visine.