Ingrediente
3 lamai
5 oua
115 g zahar tos
1 plic de gelatina foi (6 foi) sau un plic de gelatina granulata
250 ml smantana de frisca (32%)
300 g bezele
Mod de preparare
Radeti lamaile si puneti-le intr-un castron impreuna cu galbenusurile. Adaugati zaharul si frecati-le cu un tel pana se albesc si devin cremoase si fine.
Intr-un castron puneti la inmuiat gelatina in putina apa rece (daca folositi gelatina pudra, apa trebuie doar sa o acopere), iar cand aceasta s-a inmuiat stoarceti de apa si incorporati-o in sucul de lamaie pe care tocmai l-ati incalzit putin pe foc.
Amestecati continuu pana se topeste gelatina, lasati-o sa se raceasca putin, apoi o incorporati in amestecul de galbenusuri, avand grija sa amestecati tot timpul.
Intr-un bol separat, bateti frisca pana creste, dar nu s-a intarit de tot.
Incorporati frisca in crema de lamaie, avand grija sa fie un amestec omogen. Bateti albusurile spuma, incroporati-le usor in toata compozitia.
Zdrobiti usor bezelele si puneti-le la baza unor cani sau unor forme de soufle, turnati crema peste.
Un truc pentru un efect mai spectaculos: puteti imbraca forma in hartie de copt si astfel veti putea turna si peste forma, iar cand se vor aseza si se va intari crema, le desfaceti hartia de copt, iar prajiturile vor parea ca au crescut.
Dati la rece timp de 4-5 ore sau chiar peste noapte.