Prea grasi pentru a salva vieti: Epidemia de obezitate din SUA duce la scaderea numarului de donatori de organe

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:05

Epidemia de obezitate cronica din America a declansat o criza in donarea de organe, un sfert din potentialii donatori sunt prea grasa ca sa se supuna unei asemenea proceduri.

Cercetatorii de la North Shore-LIJ Centrul de Sănătate Sistem de Transplant din New York si de la Institutul Feinstein de Cercetari Medicale au realizat o analiza in urma careia s-a constatat ca obezitatea morbida impiedica persoanele in cauza sa-si doneze rinichii.

 

Un mic procetaj din cei ce urmau sa-si doneze un organ au fost in stare sa slabeasca sufiecient de mult incat sa se supuna unei asemenea interventii. Desi

nu exista criterii stabilite in ceea ce priveste stabilirea greutatii in ceea ce-i priveste pe donatori vii, majoritatea centrelor exclud din star persoanele care sunt obeze.

 

 

Ca urmare crestere in greutate a americanilor poate juca un rol important in scaderea numarului de donatori de organe, sustin cercetatorii. In prezent, aproximativ 92.000 de pacienti sunt in asteptarea unui rinichi. Asa cum mai mult de 7000 de persoane mor in fiecare an deoerece nu  reusesc sa intre in posesia unui rinichi sanatos.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

Pentru a creste numarul donatorilor de organe centrele de transplant ar trebui ca centrele de transplant sa puna in aplicare programe mult mai riguroase de de reducere a greutatii pentru posibilii donatori. Un

nou raport publicat de Centers fosr Diseas Control sustine a pana in 2030 rata de obezitate din SUA va creste cu pana la 42%. In prezent 78 de milioane de adulti si 12.5 milioane de copii sufera de obezitate morbida.

Sursa: DailyMail