Prefectul Capitalei a fost demis! Orban: "Da, Traian Berceanu este printre posibilii candidati"

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 01 feb 2021, 19:30
Gheorghe Cojan

Premierul Ludovic Orban a confirmat miercuri că a luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei Gheoghe Cojanu şi că Traian Berbeceanu se află printre posibilii candidaţi.

Ludovic Orban l-a demis pe prefectul Capitalei

Dupa ce Capitala a intrat in scenariul rosu al pandemiei de coronavirus, iar situatia nu este deloc una buna pentru bucuresteni, prefectul Cojan a fost demis din functie.

”Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul Capitalei luni, înaintea unei şedinţe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, ceaa Comitetului Muncipal pentru Situaţii de Urgenţă. Astăzi pot să vă spun ”Da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei.

Da, joi, la şedinţa de Guvern vom opera această modificare. Da, Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi la funcţia de prefect care se află în evaluare”, a declarat prim-ministrul.

Întrebat în legătură cu faptul cu numirea rapidă a lui Berbeceanu într-o funcţie care să-i permită astfel să îndeplinească condiţia de a fi funcţionar public pentru a putea ocupa funcţia de prefect, şeful Executivului a afirmat: ”Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale şi omul are calităţile necesare pentru a ocupa o funcţie, îl sprijinim, normal”

El a afirmat că activitatea lui Berbeceau este cunoscută.

”Avem nevoie de un om corect, integru, hotărât, care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea de a atinge obiectivele pe care şi le stabileşte", a subliniat Ludovic Orban.

Gafele lui Cojan

Prefectul Gheorghe Cojan a fost criticat inclusiv de presedintele Klaus Iohannis, dupa ce Capitala a intrat in scenariul rosu.

Cojan nu a stiut in ce situatie se afla Bucurestiul in ce priveste numarul de cazuri de imbolnavire cu coronavirus si nici nu a raspuns la telefon pentru a-si exprima punctul de vedere.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"La nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat in termeni clari, astfel incat populatia sa fie pregatita si sa stie la ce sa se astepte. Atitudinea Prefectului Capitalei si modul in care acesta a reactionat sunt inacceptabile si nu trebuie sa ramana fara urmari.", a spus presedintele Iohannis.

Citeste si: Se inchid toate scolile? Bucuresti, rata de infectari la mia de locuitori 3,11 in ultimele 7 zile, raportata de INSP si modificata dupa o sedinta

Citeste si: S-a activat scenariul ROSU in Bucuresti! Care sunt scolile care s-au inchis!

Citeste si: S-a activat scenariul ROSU in Bucuresti! Care sunt scolile care s-au inchis!